Μουσικοκινητική αγωγή

Τα παιδιά κατακτούν τις έννοιες του χρόνου και του χώρου, μέσα από τα μουσικά παιχνίδια και γνωρίζουν το σώμα τους, μέσα από την κίνηση.

Μουσική αγωγή

Γνωρίζουν και χρησιμοποιούν μουσικά όργανα, φτιάχνουν μουσικά παραμύθια. Βοηθάμε να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το Δημοτικό Τραγούδι, την Έντεχνη και Κλασική μουσική. Παρακολούθηση συναυλιών στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου.
DSC_0513 μουσικ

Θεατρική αγωγή

Δραματοποίηση, αυτοσχεδιασμοί, παντομίμα, παιδικά σκετς. Παρακολούθηση επιλεγμένων Παιδικών Θεατρικών Παραστάσεων σε Παιδικές Σκηνές και Καραγκιόζη σε Θέατρο Σκιών.

DSC_0101

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Αγάπη και φροντίδα για το περιβάλλον (ζώα–φυτά)

Περιβαντολογική εκπαίδευση

περιβαλ

Κουκλοθέατρο-Καραγκιόζης

Παιδαγωγικά και ψυχαγωγικά σκετς, παίζονται από τις Νηπιαγωγούς, αλλά και από τα ίδια τα παιδιά, με αφορμή τα διάφορα θέματα που επεξεργάζονται στην τάξη.

ΚαραγιόζηςΚουκλοθέατρο

Δημιουργικές εργασίες

Ζωγραφική, πηλός, γύψος, κέντημα, κερί, μακέτες, χαρτοκολλητική, φελλός, πολυστερίνη, κ. ά.
ζωγρ ζωγρα ζωγραφ ζωγραφι

Αγγλικά

Η εξοικείωση με την Αγγλική Γλώσσα και η αγάπη σ’ αυτή επιτυγχάνονται ευχάριστα με διάφορα παιχνίδια και τραγούδια.

Ψυχαγωγία

Ομαδικά παιχνίδια, εορταστικά πάρτι, εκδρομές, περίπατοι, προβολή video, DVD.
DSC_1117

Μαγειρική

Τα παιδιά γνωρίζουν τις ποσότητες, συγκρίνουν, γνωρίζουν τις γεύσεις, δημιουργούν και χαίρονται.
μαγειρική μαγειρική 2 μαγ μαγε

Θεατρικές Παραστάσεις, Εκδηλώσεις

Τα παιδιά παρουσιάζουν δύο θεατρικές παραστάσεις το χρόνο σε Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης (Χριστούγεννα– Καλοκαίρι). Χριστουγεννιάτικη γιορτή το Δεκέμβριο και Γιορτή Λήξης τον Ιούνιο. Επίσης συμμετέχουν στις γιορτές: 28ης Οκτωβρίου, 25ης Μαρτίου, Αποκριάτικης Γιορτής, καθώς και των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων τον Ιούνιο. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς δίνεται ευκαιρία σε απογευματινές συναντήσεις τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους να δημιουργήσουν (ζωγραφική, κατασκευές…) Ακόμη, πριν το Πάσχα τη Μεγάλη Δευτέρα φτιάχνουν τα παραδοσιακά κουλουράκια και βάφουν τα κόκκινα αυγά με τις γιαγιάδες τους.

αποκρ

εκδ Εκπαιδευτικές εκδρομές

Σε μουσεία (Ζωολογικό Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακρόπολης, Ναυτικό Μουσείο Πειραιά), Ορειβασία, Βιβλιοθήκη Μεγάρου Μουσικής, Βιβλιοθήκη Ευγενίδου Ιδρύματος, καθώς και σε χώρους που τους προσφέρουν ψυχαγωγία και γνώση. κ. ά.

Εκπαιδευτικές εκδρομές

εκδρ εκδρομ

Κολύμβηση (προαιρετική)

Σε Κλειστό Ιδιωτικό Κολυμβητήριο Αργυρούπολης.
Κολύμβηση

Ηλεκτρονικός Υπολογιστής

Γνωριμία με τα μέρη ενός υπολογιστή, συζήτηση για την ορθή χρήση και στάση του σώματος. Δημιουργικές εφαρμογές, παιχνίδια και εργασίες. Γνωριμία με το διαδίκτυο. Χρήση φορητού υπολογιστή και προβολέα.

Υπολογιστής

Προετοιμασία για το Δημοτικό

Μέσα από το πλούσιο, βιωματικό πρόγραμμα τούς παρέχεται η δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, αναγνώρισης και διαχείρισης των συναισθημάτων και να καλλιεργήσουν τις έννοιες του σεβασμού, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Η Γλώσσα και τα Μαθηματικά προσεγγίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να τους δίνεται η ευκαιρία να έρθουν αβίαστα σε επαφή με το γραπτό και προφορικό λόγο, να λύσουν απλά, καθημερινά προβλήματα κατακτώντας αριθμητικές σχέσεις και μαθηματικές έννοιες.
δημ δημο προετ προετοι