Μια ματιά στη φιλοσοφία μας

Το Σχολείο μας σέβεται το ρυθμό ανάπτυξης και τη μοναδικότητά του κάθε παιδιού ξεχωριστά και στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι το κάθε παιδί είναι μοναδικό και δικαιούται όλα τα εφόδια, που θα του επιτρέψουν να αναπτύξει αυθεντικά την προσωπικότητά του. Μέσα από το πλούσιο και ευέλικτο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, καταφέρνουμε να προσφέρουμε στους μαθητές μας πλατιά γνώση, που καλύπτει όλες τις πτυχές της ζωής.

Οι διαθεματικές προσεγγίσεις του προγράμματός μας και η Παιδοκεντρική διδασκαλία μας βοηθάει τους μαθητές να αναλάβουν ενεργητικό ρόλο, να ερευνούν και να αναζητούν πληροφορίες. Έτσι αποκτούν βιώματα, τα οποία γίνονται εμπειρίες και εσωτερικεύουν τη γνώση. Καταφέρνουμε λοιπόν η μάθηση να γίνει ένα ευχάριστο κομμάτι της ζωής τους.

Το εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό μας, πιστό στις αρχές του «Μικρού Πρίγκιπα», πάντα ενήμερο για τις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές (μεθόδους) μας εμπνέει, καθοδηγεί, προτρέπει τους μαθητές.

Η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας, που χτίζουμε με τους γονείς συμβάλλει ουσιαστικά στη μέγιστη συνεργασία των δύο πλευρών και κυρίως βοηθά τα παιδιά να νιώθουν ασφαλή, χαρούμενα και να αξιοποιούν τα ερεθίσματα που τους δίνουμε.

Με τη σφαιρική προετοιμασία των Μαθητών του Νηπιαγωγείου μας εξασφαλίζουμε την ομαλή τους μετάβαση-ένταξη στο Δημοτικό Σχολείο.τίτλος 1

τίτλος 2


τίτλος 3


τίτλος 4


τίτλος 5


 τίτλος 6


τίτλος 7


τίτλος 8


τίτλος 9

 


Ιστορικό

Παλιό κτήριο

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» ιδρύθηκε το 1991 στην Αργυρούπολη (Βύρωνος 7 & Γραβιάς) από τον Κώστα Φραγκάκη (Εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και τη Γιώτα Γιώτη-Φραγκάκη (Εκπαιδευτικό Προσχολικής Ηλικίας). Κίνητρό τους η αγάπη για τα παιδιά, όραμά τους η προσφορά τους στην προσχολική ηλικία, που είναι το θεμέλιο για τη μετέπειτα εξέλιξη του ανθρώπου. Εφόδιό τους πέρα από τις σπουδές τους και η εργασιακή εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης.

le_petit_prince_by_pipix21-d6r0kwq 3

κτήριο Βύρωνος 1

Το 1994 ο «Μικρός Πρίγκιπας» επεκτάθηκε και στον πρώτο όροφο του ίδιου κτιρίου.

le_petit_prince_by_pipix21-d6r0kwq

νέο κτήριο

Από το 2001 ο «Μικρός Πρίγκιπας» στεγάζεται σε καινούριο, ιδιόκτητο κτίριο, στην Αργυρούπολη (Γρηγορίου Λαμπράκη 13), σχεδιασμένο ειδικά για μαθητές Προσχολικής Αγωγής. Στον χώρο μας στεγάζονται ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο μας, το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας.

τριαντάφυλλο copy

Όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα, με την καλή συνεργασία, τους εξαίρετους και σωστά καταρτισμένους συνεργάτες μας και συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο πάντοτε ανανεωμένοι, έχοντας συμπαραστάτες τα παιδιά μας, που εκπαιδεύονται κοντά μας και όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους θα στελεχώσουν και θα συνεχίσουν το έργο του «Μικρού Πρίγκιπα».